نرم افزار OFFICE
واژه انگلیسی (Office) به معنی اداره است. همانطور که از نامش پیداست، مایکروسافت آفیس (Microsoft Office)، مجموعه نرم افزارهایی است که بیشتر به درد کار در سازمان ها و محیط های اداری میخورد.البته باید توجه داشت وقتی در سال 1989 برای اولین بار مایکروسافت آفیس، به بازار آمد، هدف سهولت کارهای اداری بود. اما اکنون مایکروسافت آفیس به یکی از الزامات اداری و ملزومات کارهای دیگر تبدیل شده است.آفیس معمولاً به محصولات نرمافزاری مایکروسافت اشاره دارد که برای اداره کارهای دفتری و تولید سندها، جداول، ارائهها و ایمیلها استفاده میشود.
(OFFICE ) آفیس شامل چه نرم افزارهایی است؟ (نرم افزار های اصلی)
پکیج نرمافزاری افیس معمولاً شامل موارد زیر است:
- Word (واژهپرداز): برنامهای برای ایجاد و ویرایش سندهای متنی، مانندنامهها، گزارشها و مقالات.
- Excel (جدولگر): برنامهای برای ایجاد و مدیریت جداول، انجام محاسبات ریاضی، و تجزیه و تحلیل دادهها.
- PowerPoint (ارائه): برنامهای برای ایجاد ارائههای چندرسانهای و ارائهی ایدهها و اطلاعات به شکل گرافیکی.
- Outlook (ایمیل و مدیریت ارتباطات): برنامهای برای مدیریت ایمیلها، تقویم و ارتباطات تجاری.
- Access (پایگاهداده): یک برنامه برای طراحی و مدیریت پایگاههای داده.
- OneNote (یادداشت): برنامهای برای سازماندهی یادداشتها، ایدهها و اطلاعات به صورت غیرساختاری.
- Publisher (طراحی صفحات): برنامهای برای طراحی و چاپ مواد تبلیغاتی و صفحات.
این برنامهها به صورت ترکیبی در افیس مایکروسافت قابل دسترسی هستند و بسیاری از کاربران در محیطهای تجاری و آموزشی از این ابزارها برای انجام وظایف روزمره خود استفاده میکنند.
Microsoft Word
مایکروسافت ورد، یکی از محبوبترین و پرکاربردترین نرمافزارهای آفیس (office) است. این برنامه اصلیترین استفادههای خود را در ایجاد و ویرایش متون دارد. با استفاده از این برنامه، میتوانید نامهها، مقالات، متون کوتاه یا بلند، گزارشات و هر فایل متنی دیگری را ایجاد کنید. به طور کلی، برای خلق و ویرایش هر نوع فایل متنی، میتوانید به Microsoft Word روی آورید.
Microsoft Excel
یکی دیگر از نرم افزار های office، مایکروسافت اکسل است که برای ایجاد جداول مختلف و مدیریت آنها استفاده میشود. این برنامه به شما امکان میدهد جداول اطلاعاتی را ایجاد و از آنها برای رسم نمودارهای دقیق و گرافیکی استفاده کنید. همچنین میتوانید در جداول خود محاسبات عددی انجام داده یا از توابع پیشفرض اکسل استفاده کرده و مقادیر موجود در جداول را با یکدیگر مقایسه یا مرتب کنید.
با توجه به گستردگی ابزارهای موجود در این نرمافزار، میتوانید آن را در تمام حوزههای کاری که به نوعی با دستهبندی و تحلیل دادهها، بانکهای اطلاعاتی یا گزارشگیری سروکار دارند، بهرهبرداری کنید.
Microsoft PowerPoint
مایکروسافت پاورپوینت، یکی از محبوبترین نرمافزارهای مایکروسافت office در داخل ایران است. این برنامه، یک نرمافزار جامع و کامل برای ارائه محتوا و ایجاد اسلایدهای متنی و گرافیکی است. با استفاده از این برنامه، میتوانید با یک کلیک، چکیدهای از مطلب خود را در قالب انیمیشن و افکتهای گرافیکی جذاب در پاورپوینت ارائه دهید. پاورپوینت بدون شک، یک دستیار بسیار خوب در کنفرانسها و سخنرانیهای شما خواهد بود.
Microsoft Access
مایکروسافت اکسس، یک برنامه مدیریت پایگاه داده برای سیستم عامل ویندوز است. این نرمافزار به شما امکان میدهد بانکهای اطلاعاتی را به صورت فرم یا گزارش ایجاد کرده و آنها را مدیریت کنید. شما میتوانید دادههای مورد نیاز خود را در اکسس ذخیره کرده و آنها را ویرایش نمایید. تفاوت اصلی بین اکسس و اکسل در این است که مایکروسافت اکسس، اطلاعات را به صورت ساده و قابل فهم ذخیره میکند؛ در حالی که در اکسل شما دادهها را ذخیره کرده و بر روی آنها محاسبات انجام میدهید.
Microsoft Project
مایکروسافت پروجکت، یک نرمافزار مدیریت پروژه است که همانطور که از نام آن پیداست، برای انجام فعالیتهای مرتبط با مدیریت پروژهها طراحی شده است. با استفاده از این نرمافزار، میتوانید بر روی توسعه طرحها، مراحل پیشرفت هر پروژه و طرح، مواد و منابع مورد نیاز، بودجه و هزینههای مصرفی و در نهایت بازدهی پروژهها کار کنید. مایکروسافت پروجکت به ویژه برای کاربرانی که در حوزه مدیریت پروژه فعالیت میکنند، بسیار کاربردی است.
این مجموعه شامل نرمافزارهای دیگری نیز میشود، مانند Outlook، OneNote، Publisher و غیره که کاربردهای محدودتری نسبت به مایکروسافت پروجکت دارند، و قبل تر در مورد این نرم افزار ها صحبت کردیم.
مجموعه (OFFICE) آفیس شامل چه برنامه هایی است؟ ( نرم افزارهای فرعی تر)
در قسمت قبل مقاله خواندیم که مجموعه مایکروسافت آفیس (office) شامل چه برنامه هایی است ؟ البته ما نرم افزارهای معروف تر و اصلی آفیس را معرفی کردیم. اما چندین نرم افزار جدیدتر هم وجود دارند که هر روز کاربردشان بیشتر می شود. در ادامه به آن ها میپردازیم.
وان درایو OneDrive
وان درایو، یکی دیگر از امکانات مایکروسافت آفیس است. این نرم افزار در واقع سروری برای میزبانی فایل است و کاربران می توانند فایل های خود را به صورت خصوصی، اشتراکی با کسانی که میخواهند یا عمومی در آن ذخیره کنند. این نرم افزار 10 گیگ فضای رایگان در اختیار کاربران قرار می دهد و با پرداخت هزینه می تواند این فضا را بیشتر کرد. حتما وان درایو را به شکل اختصاری ابری آبی رنگ در مجموعه آفیس خود دیده اید.
یامر Yammer
یامر برای ارتباطات اختصاصی سازمانی ساخته شده است. کاربرانی که دامنه اینترنتی در سازمانی خاص و ایمیل تایید شده دارند، امکان استفاده از این نرم افزار را هم دارند. این نرم افزار در ایران برای اتوماسیون اداری به کار گرفته شد. علامت اختصاری آن Y است.
Microsoft Teams
مایکروسافت تیمز، یک پلتفرم همکاری و ارتباط است. این نرم افزار توانایی چت سازی، به اشتراک گذاشتن و ذخیره فایل های اشتراکی، گرفتن جلسات را فراهم می آورد. علامت اختصاری آن T است.
برای شرکت در دوره های تخصصی،با ما در ارتباط باشید.