۱۴۰۳-۱۰-۰۳ ۷:۰۳ ب.ظ

سامانه مودیان

سامانه مودیان؟

سامانه مودیان
سامانه مودیان

سامانه مودیان با نشانی http://tp.tax.gov.ir توسط سازمان امور مالیاتی برای پرداخت آنلاین مالیات ایجاد شده است. این سامانه  آنلاین و متعلق به سازمان امور مالیاتی است. که در آن به مشمولان نظام مالیاتی کارپوشه ای اختصاص داده می‌شود. تا تبادل اطلاعات مربوط به مالیات مودی از طریق این کارپوشه بین سازمان مالیات و مودی انجام شود.

همچنین امکان ارسال صورتحساب الکترونیکی نیز از طریق همین سامانه وجود دارد. که به وسیله آن فروشندگان فاکتورهای خرید خود را در سامانه بارگذاری میکنند و خریدار نیز لازم است که آن را تایید کند.

هدف از راه‌اندازی سامانه مودیان جلوگیری از فساد مالی، فرار مالیاتی و از بین بردن روش‌های تقلب مالی عنوان شده است. لازم به ذکر است تمام اطلاعات مشمولان نظام مالیاتی کشور در این سامانه با دقت و جزئیات بالایی ثبت می‌شود.

مودی به چه کسی گفته میشود؟

به هر شخصی (اعم از حقیقی و حقوقی) که در سازمان مالیات یک پرونده مالیاتی داشته باشد، مودی گفته می‌شود. مودی مالیاتی نیز شخص حقیقی یا حقوقی است که در سازمان مالیات پرونده دارد و مطابق با قانون مشمول نظام مالیاتی است و لازم است که تکالیف مالیاتی خود را در زمان های مقرر شده انجام دهد، و در صورت نیاز مالیات خود را پرداخت نماید.

اهداف قانون سامانه مودیان

  • ایجاد شفافیت اقتصادی در راستای برقراری عدالت مالیاتی.
  •  ایجاد زیرساخت مناسب جهت جمع آوری و‌ یکپارچگی اطلاعات مربوط به فعالیت مودیان.
  • مقابله با اقتصاد های زیر زمینی و فرار مالیاتی.
  • افزایش نظارت سازمان امور مالیاتی بر عملکرد مودیان.
  •  افزایش وصول مالیات.

پایانه‌های فروشگاهی، دستگاه‌های pos و درگاه پرداخت الکترونیکی

اصطلاح مهم دیگری که در عنوان قوانین سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی هم آمده، پایانه‌های فروشگاهی‌ است. هر دستگاهی که سه قابلیت زیر را داشته باشد به عنوان یک پایانه فروشگاهی شناخته می‌شود.

  • متصل به شبکه‌های پرداخت رسمی کشور
  •  اتصال به سامانه مودیان
  •  صدور صورتحساب الکترونیکی

رایانه، دستگاه کارتخوان بانکی (POS)، درگاه پرداخت الکترونیکی یا هر وسیله دیگری که به شبکه‌های پرداخت وصل می‌شود، جزو دسته پایانه‌های فروشگاهی قرار می‌گیرد. توجه داشته باشید پایانه‌های الکترونیکی نیز موظف به ارسال صورتحساب های الکترونیکی در موعدهای مقرر هستند که باید از طریق سامانه مودیان ارسال شود.

چرا باید از سامانه مودیان استفاده کنیم ؟

سامانه مودیان برای ثبت اظهارنامه های مختلف مالیاتی، صورت‌حساب ها و فاکتور‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر شخصی در سامانه مودیان ثبت نام نکند و فعالیتی نداشته باشد در واقع به ضرر خود و مجموعه خود عمل کرده است. به‌گونه ای که اگر در سامانه مودیان ثبت نام نکرده باشند حق استفاده از فاکتور های فروش با مالیات بر ارزش افزوده که در حساب مجموعه ایشان ثبت شده است را ندارند و سازمان امور مالیاتی آن دسته از فاکتور ها را به رسمیت نمی‌شناسد. همچنین نمی‌تواند از ارزش افزوده هایی که هنگام خرید واریز کرده است استفاده کند. در هنگام فروش موظف است مبلغ بالاتری بابت ارزش افزوده بپردازد.

مشمولین ثبت نام در این سامانه

در متن قانون آمده است: « کلیه صاحبان مشاغل صنفی و غیرصنفی و اشخاص حقوقی موضوع فصلهای 4 و 5 باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم مصوب 1366/12/03 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مشمول ثبت نام در سامانه مودیان هستند».
تقریبا همه‌ی فعالان اقتصادی باید در این سامانه ثبت نام کنند.

  • تمامی افراد حقوقی، شرکت‌های سهامی خاص، شرکت‌های تجاری، شرکت‌های مسئولیت محدود، تعاونی و…
  • تمام افراد حقیقی و حقوقی که درآمد و سود کسب می‌کنند. درآمدهای مربوط به حقوق و دستمزد، درآمدهای حاصل از اجاره املاک و سایر درآمدهای حاصل از فروش کالا یا ارائه خدمات.
  • اشخاص حقیقی که فعالیت تجاری دارند، کسب‌وکارهای خانگی، فروشگاه‌های آنلاین و…
  • موسسات غیرانتفاعی از جمله خیریه‌ها، بنیادها و…
  • فعالان اقتصادی مستقر در منطقه‌های ویژه اقتصادی.

فراخوان های مودیان

سازمان امور مالیاتی تاکنون 5 فراخوان را منتشر کرده است که در ادامه به هر کدام از آن ها اشاره خواهیم کرد. توجه داشته باشید که بر اساس نامه شماره 2/88006 مورخ 1401/05/09 تمام افرادی که مشمول پرداخت مالیات و ارسال صورت حساب های الکترونیکی در سامانه هستند باید پایانه های فروشگاهی را نصب کنند و از آن برای ارسال فاکتورهای خود استفاده کنند.

  • فراخوان اول: بر طبق فراخوان اول بعضی از مودیان خاص مانند شرکت های دولتی، بورسی و مودیانی که موضوع قانون بودجه سال 1401 هستند می توانند از 1 مهر 1401 به شکل داوطلبانه اقدام به ثبت  نام در سامانه مودیان کنند.
  • فراخوان دوم:  تمام اشخاص حقوقی به جز دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی، وزارت دفاع، قراردادهای پیمانکاری، معاملات و اطلاعات نیروهای مسلح می توانند، به شکل داوطلبانه از تاریخ 1 مهر 1401 در  این سامانه اقدام به ثبت نام کنند. اما ثبت نام از تاریخ 1 دی همین سال یعنی 1401 الزامی خواهد شد.
  • فراخوان سوم: در فراخوان سوم اعلام شده که تمام اشخاص حقیقی که مشمول فراخوان های هشت گانه مالیات بر ارزش افزوده قبلی از تاریخ 1 دی 1401موظف هستند از 1 فروردین 1402 در این سامانه ثبت نام کنند.
  • فراخوان چهارم: تمام اشخاص حقیقی یا صاحبین مشاغل صنفی و غیرصنفی باید ثبت نام خود را در تاریخ 1 تیرماه 1402 در مودیان انجام دهند. توجه داشته باشید که صاحبین مشاغل در گروه اول و دوم  موضوع آیین نامه ماده 95 قانون مالیات های مستقیم را مطالعه کنید.
  • فراخوان پنجم: تمام اشخاصی که از تاریخ 1 مهر 1402 باقی مانده اند موظف اند ثبت نام خود را از ابتدای دی ماه 1402 در سامانه مودیان انجام دهند.

آخرین فراخوان مودیان

توجه داشته باشید که تاریخ ابلاغ 4 فراخوان از 5 فراخوان  گذشته است و اگر شما در فراخوان های قبلی نتوانسته اید در سامانه  ثبت نام کنید. می‌توانید در تاریخ 1 دی ماه 1402 ثبت نام خود را در سامانه قطعی کنید. الزامی بودن ثبت نام به این معناست که عدم ثبت نام مشمولین، جریمه هایی را به همراه خواهد داشت که متوجه اشخاص حقیقی و حقوقی خواهد شد.

چه کسانی مشمول ثبت‌ نام  در سامانه مودیان نیستند؟

با این‌که درصد بالایی از فعالان اقتصادی باید در این سامانه ثبت نام کنند، گروهی نیز به ثبت نام در این سامانه نیازی ندارند. از جمله:

  •  اشخاص حقیقی موضوع ماده 81 قانون مالیات مستقیم: کارگاه‌های فرش دستباف ، و صنایع دستی و شرکت‌های تعاونی و اتحادیه‌های تولیدی مربوطه.
  • کسانی که مشمول ماده 142 قانون مالیات مستقیم: فعالیت‌های‌کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی، و زنبور عسل و پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری، نوغان‌داری، احیای مراتع و جنگل‌ها، باغات اشجار از هر قبیل و نخیلات.
  • صاحبان مشاغل گروه سوم که کالا و خدمات معاف از مالیات بر ارزش افزوده ارائه می‌کنند.

 

 

سامانه مودیان

 

جرائم عدم اجرا نکردن قانون جدید سامانه مودیان

  • معافیت از هرگونه تشویق های مالیاتی
  • جریمه به میزان 10 درصد فروش یا دو میلیون تومان
  • از دست دادن نرخ صفر مالیاتی
  • از دست دادن سایر معافیت ها

کارپوشه سامانه مودیان مالیاتی چیست؟

به یک فضای اختصاصی اشاره دارد که با مجوز از سازمان امور مالیاتی، به‌صورت مستقل به هر کاربر اختصاص پیدا می‌کند. این فضا به کاربران این امکان را می‌دهد که صورتحساب‌ها و مستندات

مرتبط با امور مالیاتی خود را به‌صورت آنلاین ثبت کرده و ارسال نمایند.

اهمیت کارپوشه در سامانه به دلیل مزایای زیر است
  •  ثبت صورتحساب‌ها و مستندات: کاربران از طریق کارپوشه می‌توانند صورتحساب‌ها، فاکتورها و سند‌های مربوط به معاملات خود را به ثبت برسانند. این اقدام به دقت و شفافیت در امور مالیاتی کمک می‌کند.
  • تأیید یا رد فاکتورها: با استفاده از کارپوشه، فروشندگان می‌توانند فاکتورها و صورتحساب‌های خود را ارسال کرده و خریداران نیز با مراجعه به کارپوشه خود، آن‌ها را تأیید یا رد نمایند.
  • ارسال کاربردهای مالیاتی: ارسال کاربردهای مالیاتی به سامانه از طریق کارپوشه، به کاربران این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به ارسال لیست معاملات ماده ۱۶۹، مستندات خود را به‌صورت مستقیم                 ارسال کرده و از بخشودگی‌های مالیاتی بهره‌مند شوند.
  •  جلوگیری از جرایم مالیاتی: استفاده مناسب از کارپوشه باعث جلوگیری از جرایم مالیاتی و ارتقاء تطابق با قوانین مالیاتی می‌شود. کاربرانی که از این فضا استفاده نمی‌کنند، ممکن است با مشکلات و              جرایم مالیاتی مواجه شوند.
  • بهره‌مندی از تسهیلات مالیاتی: افراد و شرکت‌هایی که مستندات مالیاتی خود را به دقت و در زمان مشخص‌شده ارسال می‌کنند، از تسهیلات مالیاتی بهره‌مند می‌شوند.

به‌طور کلی، کارپوشه درمودیان مالیاتی به بهبود فرآیندها، افزایش شفافیت و جلوگیری از مشکلات و جرایم مالیاتی کمک می‌کند.

گام‌های ثبت نام در سامانه مودیان
چهار گام اصلی برای ثبت نام
  1.  ثبت‌نام در سازمان مالیاتی و تشکیل پرونده، در صورتی که از قبل پرونده مالیاتی تشکیل نداده‌اید، با مراجعه به سایت اداره مالیات به آدرس gov.ir به تشکیل پرونده مالیاتی اقدام کنید.
  2. دریافت گواهی امضای الکترونیک، درخواست صدور این گواهی را می‌توانید به صورت حضوری و غیرحضوری ارائه دهید. البته در هر دوحالت نیاز است تا حضوری به دفاتر پیشخوان دولت یا اسناد رسمی مراجعه کنید. برای صدور درخواست غیرحضوری به آدرس ir بروید و پس از بارگذاری مدارک و دریافت کد رهگیری، برای گرفتن گواهی امضای الکترونیک به دفاتر پیشخوان یا اسناد رسمی مراجعه کنید.
  3. همچنین می‌توانیدبه نزدیک‌ترین دفتر پیشخوان اسناد رسمی مراجعه و پس از ارائه مدارک مورد نیاز، گواهی را دریافت کنید.
  4. دریافت شناسه‌ی یکتای حافظه‌ی مالیاتی، حافظه‌ی مالیاتی در اصل یک واسطه‌ است برای تبادل اطلاعات بین مودی و سازمان مالیاتی. در این حافظه تمام اطلاعاتی که مودی به سازمان اظهار کرده است          ثبت و ذخیره می‌شود. حافظه مالیاتی در اصل یک شماره شناسایی یکتا است که از سوی سازمان مالیاتی به مودی تخصیص داده می‌شود.

دریافت شناسه کالاها و خدمات، این شناسه یک کد ۱۳ رقمی است که وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) آن را صادر می‌کند. دریافت این کد از اول آبان‌ماه ۱۴۰۱ برای تمام مودیانی که ملزم به ارائه               صورتحساب در سامانه هستند الزامی است. این شناسه دو بخش اصلی دارد: عمومی و اختصاصی.

مهم‌ترین جزء سامانه مودیان، صورتحساب الکترونیکی

تنها قالب مورد قبول سازمان مالیاتی در مودیان صورتحساب الکترونیکی است. این صورتحساب دارای شماره مالیاتی منحصربه‌فرد است که درواقع همان حافظه مالیاتی مودی است. دیگر اطلاعات مورد نیاز این صورتحساب با توجه به حوزه‌ی کسب‌وکار توسط سازمان مالیاتی تعیین می‌شود.

قانون صورتحساب الکترونیکی چیست؟

صورتحساب الکترونیکی در تعریف ماده ۱ آیین‌نامه اجرایی ۹۵ قانون مالیات مستقیم این‌گونه آمده است.
«فرمی دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی که در نوع الکترونیکی آن، اطلاعات در حافظه مالیاتی ذخیره می‌شود. مشخصات و اقلام اطلاعاتی صورتحساب، متناسب با نوع کسب و کار توسط سازمان تعیین و اعلام می‌شود. در مواردی که از دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی به عنوان پایانه فروشگاهی استفاده می‌شود، رسید یا گزارش الکترونیکی پرداخت خرید صادره، در حکم صورتحساب است».

انواع صورتحساب الکترونیکی

صورتحساب مورد قبول سازمان امور مالیاتی در شکل کلی به سه دسته تقسیم می‌شوند:

صورتحساب نوع اول:
این صورتحساب به اطلاعات هر دو طرف معامله (فروشنده و خریدار) نیاز دارد. اطلاعات آن به شرح زیر است:

  • نوع فروش.
  • اطلاعات کامل هویتی خریدار و فروشنده.
  • شناسه کالا،خدمت و شرح کالا،خدمت.
  • واحد سنجش کالای ارائه شده (مقدار یا تعداد).
  •  مبلغ واحد، تخفیف، مبلغ کل، مالیات بر ارزش افزوده.
  • شرح
  • مقدار پرداخت نقدی یا نسیه.

صورتحساب نوع دوم
در نوع دوم صورتحساب‌های الکترونیکی فقط اطلاعات فروشنده مورد نیاز است. نوع معامله در این نوع از صورتحساب‌ها نقدی است و از این‌رو مالیات بر ارزش افزوده برای آن‌ها در نظر گرفته نمی‌شود.
صورتحساب نوع سوم:
نوع سوم صورتحساب‌های الکترونیک همان رسید‌های دستگاه کارتخوان و درگاه‌های پرداخت است. البته این رسیدها به‌عنوان اعتبار مالیاتی مورد استناد قرار نمی‌گیرند. صورتحساب نوع سوم شامل این موارد است:

  • مبلغ پرداختی
  • شماره سوئیچ پرداخت
  •  شماره پایانه
  •  شماره پیگیری
  • تاریخ و ساعت پرداخت وجه
  •  اطلاعات هویتی بسیار کم از فروشنده
  •  شماره پذیرنده فروشگاهی

حافظه مالیاتی

نوعی حافظه الکترونیکی است که برای ثبت و نگهداری اطلاعات مندرج در صورتحساب های الکترونیکی و انتقال آن به سامانه مودیان مورد استفاده قرار می‌گیرد. حافظه مالیاتی می‌تواند به شکل سخت افزاری یا نرم افزاری باشد. حافظه مالیاتی تحت نظارت سازمان، توسط مودی برای ثبت صورتحساب الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر‌حافظه مالیاتی باید دارای شماره شناسه یکتا باشد. شناسه یکتای حافظه مالیاتی توسط سازمان اختصاص داده می شود.

شناسه یکتا حافظه مالیاتی چیست ؟

این شناسه یک کد 6 رقمی است که ترکیبی از اعداد و حروف انگلیسی می‌باشد. این کد برای هرکدام از مودیان منحصر به فرد است. که بعد از ثبت نام او در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه صادر می‌شود. این شناسه به ثبت اطلاعات موجود در فاکتورهای الکترونیکی و انتقال آن به سامانه مودیان کمک خواهد کرد.
حافظه مالیاتی همراه با سایر موارد از جمله تاریخ، یک کد کنترلی برای هر فاکتور صادر می‌کند که به کمک آن می‌توان فاکتورهای مربوط به هر مودی را تشخیص داد. توجه داشته باشید که شناسه مالیاتی نباید در اختیار سایر افراد قرار بگیرد و جزو کدهای محرمانه به شمار می‌آید. اگر از نرم افزارهای مالی و حسابداری استفاده می‌کنید باید این شناسه را در بخش مربوطه وارد کنید. اگر این شناسه را نداشته باشید نمی توانید برای مشتریان خود فاکتور یا صورتحساب صادر کنید.
نکته مهمی که در این باره وجود دارد این است که به هر کدام از اشخاص حقیقی و حقوقی یک شناسه مالیاتی تعلق می‌گیرد. اما اگر شما یک فرد حقوقی هستید اما دو نوع فعالیت دارید ( مثلا صادرات و واردات) می‌توانید برای هر کدام از فعالیت های خود یک حافظه مالیاتی مجزا دریافت کنید.

آموزش مراحل دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی

مراحل دریافت شناسه:

  1.  وارد درگاه ملی خدمات مالیاتی به نشانی tax.gov.ir می‌شویم.
  2.  نام کاربری، رمز عبور و تصویر امنیتی را وارد کنید.
  3. بعد از ورود به سامانه، از منوی سمت راست گزینه  ورود به کارپوشه را کلیک کنید.
  4. بعد از ورود به کارپوشه، مشخصات شرکت قابل رویت است. اکنون باید گزینه ورود به پرونده را انتخاب کنید.
  5.  از منوی سمت راست گزینه عضویت را کلیک کنید.
  6.  در صفحه ای که مقابل شما باز شده از سمت چپ گزینه دریافت شناسه های یکتای مالیاتی را انتخاب کنید.
  7.  در این مرحله باید نحوه ارسال صورتحساب الکترونیکی را تعیین کنید. معمولا گزینه اول یعنی توسط مودی  انتخاب می‌شود. اما سازمان ها و شرکت ها می‌توانند گزینه های دیگری را نیز انتخاب کنند.
  8.  در این مرحله باید کلید عمومی امضا حافظه مالیاتی را بارگذاری کنید و گزینه بعدی را انتخاب کنید. مشخصات شما نمایش داده می‌شود. اگر صحت آن ها را تایید می‌کنید باید تیک صحت مشخصات را بزنید و دکمه بعدی را انتخاب کنید.
  9. در مرحله بعد دو بخش به شما نمایش داده می‌شود که شامل مشخصات حافظه مالیاتی و مشخصات پایانه های فروشگاهی است. موارد خواسته شده را وارد کنید و گزینه بعدی را انتخاب کنید.
  10. در مرحله بعد نحوه ارسال صورت‌حساب، کدپستی، کلید عمومی و … نمایش داده می‌شود .اگر مشخصات مورد تایید است دکمه بعدی را انتخاب کنید تا شناسه حافظه مالیاتی به شما نمایش داده شود.
نحوه دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی یکتا توسط مودی

تا اینجا متوجه شدیم که نحوه دریافت حافظه مالیاتی چیست ؟ اگر مودی بتواند صدور صورتحساب، رمزنگاری کردن، امضای دیجیتال و ارسال آن ها را به سامانه مودیان انجام دهد می تواند گزینه ” دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی توسط مودی” را کلیک کند. همچنین مدیر عامل شرکت یا صاحب کسب و کار نیز می توانند این گزینه را برای دریافت شناسه یکتای مالیاتی انتخاب کنند.
کاربرد شناسه یکتای حافظه مالیاتی
کاربرد شناسه یکتا مالیاتی چیست ؟ شناسه یکتا مالیاتی به عنوان یک ابزار مهم در فرآیندهای مالیاتی شناخته می شود و از کاربردهای زیر برخوردار است:

  •  شناسه یکتا بخشی از شماره مالیاتی مندرج در صورت حساب های الکترونیکی به شمار می رود.
  • سازمان امور مالیاتی روش های مختلفی برای پایش اطلاعات اشخاص حقیقی و حقوقی دارد که یکی از آن ها شناسه یکتا مالیاتی می باشد. این اطلاعات می تواند شامل میزان مالیات های پرداختی، معافیت ها و بخشودگی های مالیاتی، درآمد و … باشد که در سامانه های مالیاتی ذخیره می شوند.
  •  هنگامی که سازمان امور مالیاتی بتواند پایش اطلاعات را به درستی انجام دهد قطعا مانیتورینگ دقیق تری خواهد داشت و به دنبال آن، شناسایی تخلفات مالیاتی و پیشگیری از آن ها نیز بهتر صورت می پذیرد.
  • شناسه یکتا مالیاتی به عنوان یک ابزار ارتباطی میان مودیان و سازمان امور مالیاتی در نظر گرفته می شود. این ارتباط به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه مودیان است. در این حالت است که دقت و سرعت در انجام امور مالیاتی افزایش پیدا می کند.
    به طور کلی اگر بخواهیم به شکل خلاصه بگوییم که کاربرد شناسه یکتا مالیاتی چیست ؟ باید بگوییم که فرآیندهای مالیاتی کشور را تسهیل کرده و گام مهمی در ایجاد ارتباط میان مودیان و سازمان امور مالیاتی به شمار می رود.
چه کسانی باید حافظه مالیاتی را دریافت کنند؟
  •  مودیان: تمام اشخاص حقوقی که موظف به ارسال صورت حساب های الکترونیکی به سامانه می باشند باید شناسه یکتا مالیاتی را اخذ کنند.
  • مشاغل الکترونیکی: اشخاص حقیقی که در مشاغل مختلف از جمله فروشگاه های اینترنتی، کسب و کارهای آنلاین، خدمات آنلاین و … فعالیت می کنند باید شناسه یکتا داشته باشند.
  • اشخاص فعال در فرآیندهای مالیاتی: تمام افرادی که به نوعی با سازمان امور مالیاتی مرتبط هستند و در فرآیندهای مالیاتی فعالیت دارند باید شناسه یکتا دریافت کنند.

تمام کسب و کارهایی که به آن ها اشاره کردیم برای اجرای قانون پایانه های فروشگاه باید شناسه یکتا مالیاتی دریافت کنند. توجه داشته باشید که عدم دریافت آن می تواند شما باعث جریمه های مالیاتی شود.

 
سامانه مودیان
سامانه مودیان

 

روش غیر فعال کردن حافظه مالیاتی

برای غیر فعال کردن شناسه مالیاتی مراحل زیر را با دقت انجام دهید:

  • وارد سامانه مودیان شوید.
  • پرونده مالیاتی که مرتبط با شناسه یکتا می باشد را انتخاب کنید.
  • بعد از باز شدن پرونده مالیاتی، گزینه ای تحت عنوان غیرفعال سازی وجود دارد. آن را انتخاب کنید تا غیرفعال سازی با موفقیت انجام شود. گاهی اوقات این گزینه شبیه به (ضربدر) نمایش داده می شود.
  •  بعد از انتخاب گزینه غیرفعال سازی باید آن را تایید کنید.
چند نکته مهم راجع به غیرفعال سازی شناسه یکتا مالیاتی وجود دارد:
  1.  اگر این شناسه توسط شرکت معتمد پشتیبانی شده است باید غیرفعال سازی را نیز از طریق شرکت انجام دهید.
  2.  هنگامی که شناسه حافظه مالیاتی را غیرفعال می کنید، ابزار پرداختی متصل به آن، به یک شناسه یکتای دیگر وصل می شود تا فعال باقی بماند.
تفاوت شناسه یکتای حافظه مالیاتی با شناسه منحصر به فرد مالیاتی

شناسه یکتا حافظه مالیاتی
این شناسه یک کد 6 رقمی است که کاملا منحصر به فرد می باشد. به این معنا که هیچ یک از مودیان، کدهای مشابه به یکدیگر ندارند. این شناسه به سازمان امور مالیاتی اطلاع می دهد که صورت حساب های الکترونیکی توسط کدام مودی به سامانه مودیان ارسال شده است. در واقع می توان گفت که شناسه یکتا، یک کد تشخیصی محسوب می شود و در فرآیندهای مالیاتی اهمیت زیادی دارد.
شناسه منحصر به فرد مالیاتی
این شناسه یک کد 22 رقمی است و برای هر کدام از صورت حساب ها و پرونده های مالیاتی به طور انحصاری صادر می شود. این شناسه به عنوان یک شناسه فردی خاص، در سیستم مالیاتی کاربرد دارد.

اطلاعیه های مهم مالیاتی

قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، برای دانلود بر روی لینک زیر کلیک کنید.

اطلاعیه های سامانه مودیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا

Call Now Button